Ресторант-сладкарница в центъра на София

Следващите предложения са подбрани за любителите на сладкото, търсещи нещо малко по-нестандартно. Изборът на ресторант-сладкарница няма да Ви разочарова.

Най-доброто в центъра на столицата:

  • Ресторант Cafe Barista Coffe and more

Този ресторант се намира в центъра на София, на метри от Българската търговско-промишлена палата. Тук винаги е претъпкано и тихо. Срещу кафенето има малък, но винаги безплатен платен паркинг. Правят хубаво кафе от няколко вида, в менюто са и сладкиши, вкусни сандвичи, чай и сокове. В този ресторант в София периодично се продават книги и картини. На щандовете има пощенски картички, покани за различни изложби и разпродажби, както и премиери на театрални представления. Тоест в това кафене можете не само да пиете хубаво кафе с торта, но и да научите културните новини на София, да разберете как живее България в културен смисъл.

  • Ресторант-сладкарница Лагуна

Ресторантът се намира в самия център на града на улицата, която минава успоредно на туристическия булевард. Този ресторант в София е на два етажа и зимна градина с потоци, фонтани, басейни. Тук са живи почти всички растения. Това е най-известният ресторант в София, който прави разнообразни торти по поръчка. Но тези торти могат да се опитат в самия ресторант. Менюто е много богато, не само различни десерти и сладки, тук можете да обядвате или вечеряте пълноценно. Персоналът е любезен, ненатрапчив, обслужването е коректно. Това място е много привлекателно за децата, защото тук могат да опитат много сладкиши. Например сладка пица, различни ястия за палачинки, сладолед и плодови пици и други сладки ястия. Тук всеки ще намери нещо по свой вкус.

  • Ресторант Супабар

Ресторантът се намира в центъра на София, на ъгъла на две улици. Основното меню се състои от български национални супи и малък брой салати. Интериорът се отличава с големи прозорци и почти домашна атмосфера.

В Ресторант Супабар можете да опитате няколко вида национална супа шкембе, супа от сирене и домати, пилешка супа.

Всички супи струват еднакво – по 3 лева, около 1,5 евро. Сервират се в големи чаши, а подправки, крутони и настъргано сирене можете да вземете самостоятелно по ваш вкус на бар плота.

 

Ресторант-сладкарница в центъра на София