Съвети как да намерите евтини коли под наем

Няколко съвета по-долу за търсене ще Ви помогнат да намерите най-добрата си сделка за коли под наем, за да можете да тръгнете на път и да спестите пари.

Как да спестите пари?

  1. Резервирайте предварително кола под наем

Когато резервирате онлайн предварително, почти винаги ще получите по-добра сделка, отколкото на гишето. И е по-лесно и по-бързо. Последното нещо, което искате да направите след дълъг полет, е да се свържете с компаниите за коли под наем на летището и да договорите сделка. Не забравяйте да вземете всичките си документи със себе си като доказателство за наемане и вашите тарифи, за да избегнете всякакви проблеми (сканирайте и запазете във вашия имейл акаунт).

  1. Проверявайте цените често

Точно както когато търсите полети, струва си да проверявате цените често, тъй като те се променят – различните дни могат да имат различни тарифи. Ако използвате сайт за събиране, който търси едновременно във всички големи компании за коли под наем, това е сравнително бързо и безболезнено. И за разлика от полетите, страхотното при наемането на кола е, че резервациите често могат да бъдат анулирани и резервирани отново без такси и в повечето случаи кредитната ви карта не се таксува, докато не вземете колата.

Така че, ако резервирате по-рано без глоби за анулиране и цената спадне, преди да вземете колата си, винаги можете да анулирате и резервирате отново. Понякога автомобилните компании ще намалят цените си точно преди уикенда, ако имат излишни запаси.

  1. Коригирайте времето за качване и връщане

Когато търсите евтини коли под наем онлайн, времето за качване и връщане обикновено е на стъпки от половин час. Опитайте да промените тези часове и вижте дали ще се отрази на тарифите ви.

Понякога отделянето на допълнителен ден към този седмичен наем или дори добавянето на няколко часа, за да го удължите през уикенда, всъщност може да намали тарифата ви. Тази стратегия се възползва от по-ниските цени, насочени към пътуващите на почивка, които са по-склонни да пътуват през уикендите. Цените за уикенда са страхотни, но седмичните цени могат да бъдат най-добрите от всички.

  1. Резервирайте най-малкото превозно средство, от което се нуждаете

Помислете добре какъв тип превозно средство ви е необходимо. Разбира се, може да е изкушаващо да изберете големия SUV или луксозна кола под наем, но винаги мислете за разхода на гориво и практичността на вашия автомобил.

Важно е да се чувствате удобно, за да се насладите на пътуването си. Не ставайте малки и евтини, ако сте натъпкани като сардини. Резервирайте превозното средство от най-ниския клас, от което удобно ще се нуждаете, и има вероятност да получите безплатен ъпгрейд на гишето, което често се случва. Просто се уверете, че можете да си позволите увеличените разходи за гориво на модернизиран по-голям автомобил!

  1. Избягвайте да наемате кола от района на летището

Локациите извън летищата обикновено са по-евтини от тези на летищата (те включват такси). Потърсете места в близкия квартал, за да спестите пари. Просто се уверете, че клонът в центъра не е в покрайнините на града, което означава дълго и скъпо пътуване с такси.

Тази стратегия се прилага най-добре в градове, които имат ефективен и достъпен обществен транспорт, за да ви отведе до дилъра без проблеми. Не можете да надминете взимането „на летището“ като удобство, но вземането „извън летището“ с автобус може да бъде много по-евтино!

  1. Спестете от еднодневен наем на кола

Ако не се нуждаете от кола под наем веднага, вземете безплатния транспорт до мястото за настаняване и резервирайте кола за следващия ден. Ще спестите наем за един ден и трябва да плащате по-малко, тъй като сте извън летището. И направете същото в края на пътуването си.

  1. Внимавайте с еднопосочните такси за връщане

Разбира се, знам, но еднопосочните такси за връщане могат да бъдат огромни. И да затруднят намирането на евтини коли под наем. Когато е възможно, планирайте пътуването си така, че да върнете колата под наем на първоначалното й местоположение.

  1. Проверете за

    опции за неограничен пробег

Уверете се, че вашият наем включва опцията за неограничен пробег и можете да вземете колата си, където трябва. Последното нещо, за което искате да се тревожите, е да бъдете ужилени за всякакви излишни километри.

Как да намерим на евтини коли под наем?