Препоръчително е почистването на канали да става всяка седмица, като го изплакнете със струя гореща вода, а веднъж или два пъти месечно трябва да почиствате канала със сода бикарбонат и оцет. Всички тези процедури не отнемат време и не изискват материални разходи, но ще допринесат за издръжливостта на вашето оборудване.

Как да отпушите сами кухненска мивка: Ето няколко начина и съвети за превенция на почистването на канали, сифони, WC

Ще Ви разкажем тук какво можете да направите, ако водата започне да се задържа в мивката или изобщо не изчезва, а в кухнята се появи неприятна миризма.

Събрахме всички съществуващи начини за решаване на този проблем. Случва се, че е трудно да се реши проблемът с тези методи. Това предполага, че тръбите са запушени с отломки и мазнини поради механични повреди или неправилно инсталиране на водопровод. В такава ситуация ще ви е необходима помощта на специалист.

Но в повечето случаи всичко, цялото замърсяване може да се елиминира от само себе си. Когато няма силно задръстване и водата се задържа само малко в мивката, достатъчни са импровизирани средства или дори обикновена вряла вода от чешмата. Това е първото нещо, което можете да направите – пуснете топлия кран за 10-20 минути. Тънкият мастен слой по стените трябва да се разтвори. Ако това не работи или не е възможно, преминете към следващите опции.

При пластмасов сифон температурата на водата, която ще излеете в мивката не трябва да надвишава 60°. В метален сифон можете да излеете и вряща вода от чайника.

Как да почистите запушването в кухненска мивка

Най-общо всички методи могат да бъдат разделени на химични и механични. Първо, ще говорим за първото и ще започнем с народни съвети. Какво ще стане, ако трябва да действате сега, но няма възможност да закупите специален инструмент? Използвайте това, което има в почти всеки дом.

Например сода, сол, оцет, нещо, което го има във всяко домакинство.

За превенцията на почистването на канали, сифони, WC