Естествената кожа за дамска чанта

Естествена кожа или еко кожа? Кратко ръководство за двата материала

Какво е екологична кожа?

Екологичната кожа е материал, който имитира естествената кожа с външния си вид. Съвременните технологии правят възможно производството на висококачествена екологична кожа, която по външен вид и по някои свойства наподобява естествена кожа. Технически, еко-кожата е полиестерна тъкан, покрита със слой от поливинилхлорид. При производството на изкуствена кожа не се използват материали от животински произход – нейното производство е химичен процес. Екологичната кожа става все по-желан материал и много често се използва при производството на чанти, дрехи, обувки и мебели.

Как да различа естествената кожа от изкуствената кожа, когато купувате кожена чанта?

Вече знаете как се различават тези два материала, така че можете съзнателно да изберете този, който смятате за по-добър. В тази част на статията ще научите как да разпознавате естествената кожа от еко-кожа.

Обърнете внимание на етикета

Естествената кожа за дамска чанта. Когато купувате нови дрехи и аксесоари, обърнете внимание на маркировката на етикетите. Независимо дали чантата, която гледате, е естествена или синтетична кожа, производителят трябва да определи подробно от какви материали е направена, като посочи процентния състав. Друга улика ще бъде цената на продукта – кожените изделия и кожените ботуши са дори няколко пъти по-скъпи от техните органични колеги.

Разгледайте детайлно продукта

Въпреки че еко-кожата много добре имитира външния вид на естествена кожа, преди да купите, трябва да обърнете внимание на текстурата на продукта. Ако се вгледате внимателно, ще видите, че кожата на животните има различни жлебове, които са неправилно разположени. Екологичната кожа се произвежда масово, така че повърхността й е гладка или има неравности, които се повтарят в модела.

Доверете се на обонянието си

Все още не сте сигурни от какъв материал е направена чантата ви? Чувствайте се свободни да го помиришете! Естествената кожа има много специфична миризма. Синтетичната кожа е без мирис или мирише на каучук или други синтетични материали.

Докоснете и усетете

Разликата между синтетичната и естествената кожа е осезаема. Като цяло екологичната кожа е мека, еластична и тънка, което я прави като хлъзгав материал. Естествената кожа е много по-дебела и по-здрава, което я прави по-трайна.

Естествената кожа за дамска чанта