Всичко за видовете килими. Вискоза или вълна?

Вълнени килими ще Ви накарат да се чувствате комфортно и меко. Те са топли, издръжливи и издръжливи. Недостатъците им са високата цена и сложността на грижите за поддържане на безупречен външен вид.

Килимите от смесени влакна съчетават качествата, както на естествени, така и на синтетични и понякога са най-добрият вариант по отношение на съотношението цена-качество.

По съветско време най-добрите килими често са били окачвани на стената близо до леглото или дивана. Топлата дрямка беше по-приятна за докосване от студена бетонна стена и покупката не беше евтина за ходене по нея.

Всичко за видовете килими. В днешно време дизайнерите могат да препоръчат много начини за поставяне на килими на пода. В същото време те изглеждат доста стилно и украсяват интериора. Основното е, че цветът, шарката и текстурата на килима се комбинират с декорацията, за да отговарят на стила на стаята.

За нас: Магазини за килими Домтекс. Адресът ни в  София е: бул. Симеоновско шосе № 128

Телефон за връзка: 0888 249 719.

Какво трябва да вземете предвид, когато решавате кой подов килим да изберете? За някои практичността ще бъде решаващият параметър, за други – външният вид.

Нека разгледаме този въпрос по-подробно.

Какъв килим за под трябва да изберете?

Те за под се предлагат в най-различни форми. Най-често срещаният от тях е правоъгълният. Но си струва да разгледаме по-отблизо и други форми.

Овален или кръгъл килим .. той визуално ще разшири пространството и може да служи като ярък акцент.

Квадрат – удобен за подчертаване на функционални зони.

Формата на килима трябва да е в хармония с мебелите. Ако стаята има много остри ъгли, правоъгълен или квадратен килим ще се впише по-добре в дизайна. И ако гладките линии преобладават, тогава овални или кръгли ще отговарят съответно.

Кой килим на пода е по-добре да изберете зависи от стаята, в която ще го поставите.

За хол или спалня можете да изберете елегантен килим от естествени материали с дебела мека купчина. А за коридора, кухнята или трапезарията ще бъде по-практично да закупите съответно не оцветяващ, плътен килим с къс косъм.

Всичко за видовете килими