За да може дадената козметика за лице да изпълнява функциите си, не се използват толкова много съставки. Но така че да се съхранява, да има приятен аромат, консистенция, да не се наелектризира (говорейки за шампоани), да не се ексфолира – съставът включва компоненти, които не са пряко свързани с грижата за лицето. Това са част от важните особености в козметиката за лице.

Важни особености в козметиката за лице

Мнозина се страхуват от наличието на консерванти в състава, но без тях продуктът може да се съхранява в хладилник за не повече от 7 дни. Ето защо трябва да обърнете внимание не на наличието на консерванти в козметиката за грижа на лицето, а на тяхното количество: козметиката със срок на годност 6 месеца има по-малко консерванти от тези, които се съхраняват 3 години.

Извършеното действие е това, в името на което използваме козметика за грижа за лице. Очевидните предимствата включват подобряване на състоянието на кожата, нейния външен вид. Очевидните недостатъците са материални инвестиции и прекарано време.

Важна роля ще играе това към коя категория принадлежи продуктът

Въпроса е там дали принадлежи към козметиката за лице съответно – за домашна употреба или за салон. Мезотерапията и биоревитализацията ще имат дълбок ефект върху вътрешните слоеве на кожата – дермата. Предимството на такива процедури е дългосрочен ефект и ясно подобрение на състоянието на кожата чрез използването на продукти с киселини (хиалуронова и нуклеинова киселина). Може да има много недостатъци: болезнени инжекции, противопоказания за употреба, невъзможност за посещение на басейн и сауна след процедурите за известно време, висока цена. Въпреки това много марки създават козметични продукти, под формата на инжекции, включително и за млада кожа. Например френската козметика за лице Laboratoires Filorga.

Въпреки факта, че не всички козметолози признават понятието „козметика за лице против стареене“, има средства за промени против стареене. Целта им е да подмладят кожата. Но в същото време не забравяйте за минуса на този вид козметика за лице: за да поддържате ефекта, такива продукти за грижа трябва да се използват редовно.

Има няколко критерия, по които козметиката за лице, козметичните продукти могат да бъдат класифицирани в различни разновидности. Информация за това трябва да се съдържа на опаковката на козметиката за лице.

Важни особености в козметиката за лице